Watching Search?

Watching Search/StateOfEnterpriseSearch is het initiatief om de toepassing van zoekoplossingen binnen organisaties in Nederland in kaart te brengen. De toepassing van interne zoekmachines wordt ook wel aangeduid met de naam “Enterprise Search”.

[Enterprise search is the practice of making content from multiple enterprise-type sources, such as databases and intranets, searchable to a defined audience.]

Via (telefonische) interviews en on-site onderzoeken brengen wij de “status van enterprise search” in kaart. Daarbij richten wij onze aandacht op bedrijven in Nederland.

Via dit initiatief willen wij het onderwerp Enterprise Search beter op de kaart zetten en transparanter maken. Watching Search biedt een platform om implementaties en gebruikte zoekmachines (search engines) te vergelijken om zo een beeld te krijgen van wat enterprise search binnen uw organisatie kan betekenen.

Aan het einde van ieder jaar brengen wij een rapport uit met daarin de “State of Enterprise Search”. Dit rapport wordt gepresenteerd tijdens het “Watching Search Event”. Watching Search roept op dit evenement ook enkele bedrijven uit tot “Watching Search Winners”. Hiertoe classificeren wij de onderzochte oplossingen en toepassingen in verschillende aandachtsgebieden:

  • Meest innovatieve zoektoepassing
  • “Grootste” zoekomgeving
  • Best geïntegreerde zoektoepassing

Elders op deze site leggen we uit hoe we de interviews en onderzoeken uitvoeren en hoe wij de oplossingen beoordelen.

U kunt zelf deelnemen aan dit onderzoek door de vragen te beantwoorden op het enquête formulier: https://docs.google.com/forms/d/1LxDGRFOGnzBkuml2OBvZO3tzYgH9n0BhE1chB-Inhx0/viewform

U kunt WatchingSearch / StateofEnterpriseSearch volgen op:

“StateOfEnterpriseSearch”/”WatchingSearch” is een initiatief van Edwin Stauthamer.
Edwin is een gedreven search consultant die zijn sporen in dit vakgebied heeft verdiend.
Edwin werkt voor KBenP (Koenen, Baak en Partners (Solr, Elasticsearch en LucidWorks Fusion specialisten) en KnowledgePlaza Professional Services (HPe/(Autonomy) IDOL specialisten).