SRCH2 – A new kid in town?

In januari 2013 dook de naam “SRCH2” ineens op tussen mijn Twitter searches en Google Alerts.

Op dat moment was het nog veel gespin en weinig wol. Een startup die beweert “beter” of “anders” te kunnen zoeken dan de bestaande aanbieders (zelfs Google op het web).

Afgelopen week kwam er een Tweet met een kort promotiefilmpje voorbij:http://srch2.com/why-srch2.html. Nog steeds niet veel inhoudelijke informatie, maar aan het einde werd wel verwezen naar demo’s op hun site.

Ik ben dus maar even gaan kijken om te zien af het echt revolutionair is. Een zoekopdracht op “wamp on windows 2008″ levert leuke “suggesties” op onder de zoekbox. Of ze echt relevant zijn, kan ik niet goed beoordelen. Ik weet wel dat het er weinig zijn. Blijkbaar worden die suggesties gegeven door de ingetypte termen met een “AND” te combineren of alleen binnen de titel van een post te zoeken omdat er onder staat dat je ook full-text kan zoeken.

Als ik zoek op “womp” vind SRCH2 helemaal niets. En dat terwijl ze claimen “Fuzzy” te zoeken en te begrijpen wat de gebruiker bedoeld.

Ik geef ze nog wat tijd.

This entry was written by Edwin Stauthamer , posted on donderdag mei 23 2013at 03:05 pm , filed under Vendors and tagged . Bookmark the permalink . Post a comment below or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>