Overzicht met search-gerelateerde Technologieën toegevoegd.

Het speelveld waarop met zoekvraagstukken worden gespeeld, is behoorlijk groot.

Aan de ene kant heb je commerciële zoekmachines die door bedrijven worden verkocht en andere andere kant open source zoekmachines die feitelijk van niemand zijn maar die iedereen kan gebruiken (en aanpassen).

Zoekoplossingen bestaan echter uit meer dan alleen een zoekmachine. Informatie moet uit bronnen worden gehaald (connectoren, crawlers), eventueel worden bewerkt en verrijkt (Entity Extraction, Classificatie) voordat het aan de indexen van de zoekmachine kan worden toegevoegd. Echter ook aan de bevragingskant kunnen functies worden gebruikt zoals dynamisch clusteren, expanderen van zoekvragen etc.

Op de pagina “Technologie” geven wij een (groeiend) overzicht van oplossingen en technieken die beschikbaar zijn, zowel commercieel als open source.

This entry was written by Edwin Stauthamer , posted on donderdag september 22 2011at 09:09 pm , filed under Technologie and tagged , , , . Bookmark the permalink . Post a comment below or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>