Informationweek: “Autonomy’s core offering is Autonomy IDOL”

In een voorgaande post heb ik commentaar gegeven op de overname van Autonomy door HP. Eén van de punten in die post gaf aan dat ik zie dat Autonomy zich steeds minder als “Search vendor” aan het ontwikkelen is.

Vandaag stond een artikel op Informationweek “Autonomy Acquisition: A Modest Start On Transforming HP” waarin het volgende staat:

“Autonomy’s core offering is Autonomy IDOL, a portfolio of enterprise-oriented search software that accounts for about two thirds of the company’s revenue.”

Dit verbaasde mij omdat Autonomy al jaren bezig is om andere activiteiten te ontplooien. Zoals bekend heeft Autonomy veel bedrijven / producten gekocht die meer op het vlak van information management en archiving oplossingen liggen. Autonomy is ook al jaren afwezig op de grote enterprise search evenementen (zoals de Enterprise Search Summit).

Is dit vergelijkbaar met de activiteiten van Google om meer markten te betreden en producten te ontwikkelen waardoor ze als “search vendor” bekend staan terwijl ongeveer 90% van de inkomsten uit advertenties bestaan?

De vraag is dus of HP bewust een bedrijf heeft gekocht om de search markt te betreden of gaan zij er vanuit dat Autonomy in de toekomst meer omzet uit hun archiverings, compliance en informatiemanagementoplossingen zal gaan halen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>