HP in gesprek met Autonomy voor overname

Vandaag bereikte mij het bericht dat Autonomy zou worden overgenomen door HP.

Een persbericht op de site van HP en een artikel in de Computable bevestigde dit.

Als certified search consultant voor Autonomy IDOL heb ik al jaren contact met Autonomy en haar producten. De afgelopen jaren hebben we Autonomy langzaam zien groeien en diversificeren in verschillende markten.

Autonomy stond enkele jaren geleden nog bekend als “Enterprise Search” bedrijf met haar suite van oplossingen rondom haar “IDOL” (Intelligent Data Operation Layer) kern. Om steviger te staan in die markt is zelfs Verity nog overgenomen.
De afgelopen jaren heeft Autonomy echter veel verticale producten aan haar portfolio toegevoegd:

  • Zantaz
  • Meridio
  • Interwoven

Hierdoor heeft Autonomy nu een scala aan oplossingen die allemaal met de opslag, beheer, ontsluiting en vindbaarheid van informatie te maken hebben. Autonomy staat nu niet meer bekend als een “Search Vendor”.

HP wil zijn portfolio op verschillende markten uitbreiden. Daarbij heeft HP aangegeven dat ze ook bepaalde activiteiten wil afstoten.

Voor de enterprise search markt (in enge zin) verwacht ik niet dat deze overname grote gevolgen zal hebben. Autonomy blijft als zelfstandig bedrijf opereren. Daarbij was de focus van Autonomy toch al verlegd naar zijn oplossingen op het gebied van opslag van data en cloud-diensten. Bestaande klanten van HP kunnen nu echter wel een bredere dienstverlening tegemoet zien.

Wel zie ik een verschuiving van de algemene “enterprise search” propositie naar meer concrete oplossingen plaatsvinden, zoals de opkomst van “Search Based Applications”. Daarover meer in een volgende post.

Edwin Stauthamer
19-08-2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>